culinaire zaken .nl |
Gehakt met appels, rozijnen en olijven (Picadillo) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 425 75 50 50 3 2 1 1 1 1 - - - |
gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel teentje stuks stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) tomaat (blik) olijf (groen,gevuld) rozijn amandel (schaafsel) olie puree (tomaten-) knoflook ui peper (groen) appel kruidnagel (poeder) zout kaneel (poeder) | ||
Berei- ding |
Verhit de reusel of de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit onder voortdurend omscheppen rul en lichtbruin. Voeg de tomaten met het sap uit het blik, de tomatenpuree, de blokjes appel, de rozijnen, de plakjes olijf, de fijngehakte groene peper, de kaneel, de gemalen kruidnagels en wat zout toe. Roer alles goed dooreen. Breng de picadillo aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Rooster de geschaafde amandelen in een niet ingevette koekepan op niet al te hoog vuur. Bestrooi het gerecht voor het serveren met het geroosterde amandelschaafsel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2393 KiloJoules 570 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 42 gram 3 gram |