culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde zuurkool-kalkoenschotel
(met aardappelpuree)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
2
50
5
2
1.50
1
1
1
1
1
gram
gram
deciliter
gram
centiliter
theelepel
eetlepel
pak
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
kool (zuur-,rood)
kalkoen nasi-bamivlees
melk ingrediënt info
kaas (parmezaans)
wijn (wit)
karwijzaad
olie ingrediënt info
puree (aardappel-,instant
paprika (rood) ingrediënt info
kruiden (goulash)
sesamzaad ingrediënt info
banaan ingrediënt info
Berei-
ding
In zeef zuurkool laten uitlekken. Vlees bestrooien met goulashkruiden. In (hapjes)pan olie verhitten. Vlees in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Intussen paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Aan vlees toevoegen: zuurkool, paprika, karwijzaad en wijn. Door elkaar scheppen en afgedekt circa 5 minuten zachtjes smoren. Intussen aardappelpuree (liefst met kaas) volgens verpakking maken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Schaal invetten. Banaan pellen en in plakjes snijden. Banaan voorzichtig door zuurkool-kalkoen mengsel heen scheppen en overdoen in de schotel. Aardappelpuree erover uitstrijken. Bestrooien met kaas (1 zakje a 40 gram is hiervoor nodig) en sesamzaadjes. Schaal circa 10 centimeter onder grill schuiven en in circa 3 minuten goudbruin laten kleuren.
Voedings-
waarde
Energie1453 KiloJoules
346 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
24 gram
4 gram