culinaire zaken .nl |
Gegratineerde zuurkool-kalkoenschotel (met aardappelpuree) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Goedkoop | Grill/grillplaat | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 2 50 5 2 1.50 1 1 1 1 1 |
gram gram deciliter gram centiliter theelepel eetlepel pak stuks eetlepel eetlepel stuks |
kool (zuur-,rood) kalkoen nasi-bamivlees melk kaas (parmezaans) wijn (wit) karwijzaad olie puree (aardappel-,instant paprika (rood) kruiden (goulash) sesamzaad banaan | ||
Berei- ding |
In zeef zuurkool laten uitlekken. Vlees bestrooien met goulashkruiden. In (hapjes)pan olie verhitten. Vlees in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Intussen paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Aan vlees toevoegen: zuurkool, paprika, karwijzaad en wijn. Door elkaar scheppen en afgedekt circa 5 minuten zachtjes smoren. Intussen aardappelpuree (liefst met kaas) volgens verpakking maken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Schaal invetten. Banaan pellen en in plakjes snijden. Banaan voorzichtig door zuurkool-kalkoen mengsel heen scheppen en overdoen in de schotel. Aardappelpuree erover uitstrijken. Bestrooien met kaas (1 zakje a 40 gram is hiervoor nodig) en sesamzaadjes. Schaal circa 10 centimeter onder grill schuiven en in circa 3 minuten goudbruin laten kleuren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1453 KiloJoules 346 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 24 gram 4 gram |