culinaire zaken .nl |
Gebraden lamsbout (Firinda Kuzu Budu) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 7 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 250 2.50 12 8 4 2 2 2 2 2 - - - |
stuks gram deciliter gram eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
lamsbout doperwt (blik) wijn (rood) bloem azijn olie laurier (blad) ui piment (poeder) wortel paprika (poeder) tijm peper zout | ||
Berei- ding |
Verwijder eventueel vet van de lamsbout. Roer voor de marinade de wijn en de azijn door elkaar en meng er wat zout en peper, de paprikapoeder, de piment en de tijm door. Maak de worteltjes schoon en snij ze in plakjes. Schil de uien en snij ze in vieren. Verkruimel de laurierblaadjes grof en doe de worteltjes, de ui, de laurier en 2 eetlepels olie bij de marinade. Leg het vlees in de marinade, keer het om zodat alle kanten van het vlees goed zijn bevochtigd met de marinade. Laat het vlees 1 dag in de marinade staan. Keer het af en toe om. Verhit de oven voor op 220 graden celsius. Neem het vlees uit de marinade, dep het droog met keukenpapier en leg het op de braadslede. Zet de braadslede in de oven. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht. Verhit de rest van de olie in een pan. Schep de plakjes wortel, de ui en de laurier met de schuimspaan uit de hete olie. Strooi er de bloem over en bak alles even door. Voeg de doperwtjes, de marinade en 1.5 deciliter water toe en laat alles 35 minuten zachtjes koken. Verwijder de laurier. Schep de groenten om de lamsbout. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1629 KiloJoules 388 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 29 gram 2 gram |