culinaire
zaken
.nl
Gebraden lamsbout
(Firinda Kuzu Budu)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
250
2.50
12
8
4
2
2
2
2
2
-
-
-
stuks
gram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
lamsbout
doperwt (blik)
wijn (rood)
bloem ingrediënt info
azijn ingrediënt info
olie ingrediënt info
laurier (blad)
ui ingrediënt info
piment (poeder)
wortel
paprika (poeder) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwijder eventueel vet van de lamsbout. Roer voor de marinade de wijn en de azijn door elkaar en meng er wat zout en peper, de paprikapoeder, de piment en de tijm door. Maak de worteltjes schoon en snij ze in plakjes. Schil de uien en snij ze in vieren. Verkruimel de laurierblaadjes grof en doe de worteltjes, de ui, de laurier en 2 eetlepels olie bij de marinade. Leg het vlees in de marinade, keer het om zodat alle kanten van het vlees goed zijn bevochtigd met de marinade. Laat het vlees 1 dag in de marinade staan. Keer het af en toe om. Verhit de oven voor op 220 graden celsius. Neem het vlees uit de marinade, dep het droog met keukenpapier en leg het op de braadslede. Zet de braadslede in de oven. Bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht. Verhit de rest van de olie in een pan. Schep de plakjes wortel, de ui en de laurier met de schuimspaan uit de hete olie. Strooi er de bloem over en bak alles even door. Voeg de doperwtjes, de marinade en 1.5 deciliter water toe en laat alles 35 minuten zachtjes koken. Verwijder de laurier. Schep de groenten om de lamsbout.
Voedings-
waarde
Energie1629 KiloJoules
388 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
29 gram
2 gram