culinaire
zaken
.nl
Gambaschotel met kokos
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
200
3
2
2
1
1
1
1
1
gram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
teentje
stuks
theelepel
garnaal (Chinees(gamba))
melk (kokos-) ingrediënt info
rijst ingrediënt info
olie ingrediënt info
sap (limoen-)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
koriander (poeder)
knoflook ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de gamba's over de rug met een scherp mes in en verwijder de zwarte ader.
Berei-
ding
Pel ui en knoflook en snipper ze. Maak de paprika schoon en snij hem klein. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook glazig. Bak de gamba's rood en gaar met de ui en knoflook in de olie. Neem ze uit de pan en voeg dan de tomaten en paprika toe. Voeg de rijst en kokosmelk toe. Kook de rijst in 25 minuten gaar. Warm de gamba's de laatste minuut mee op de rijst.
Voedings-
waarde
Energie1387 KiloJoules
330 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
48 gram
32 gram
4 gram