culinaire zaken .nl |
Gambaschotel met kokos | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Slank | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 200 3 2 2 1 1 1 1 1 |
gram deciliter gram eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel teentje stuks theelepel |
garnaal (Chinees(gamba)) melk (kokos-) rijst olie sap (limoen-) tomaat (vlees-) ui koriander (poeder) knoflook paprika (groen) peper (cayenne-) | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de gamba's over de rug met een scherp mes in en verwijder de zwarte ader. | |||
Berei- ding |
Pel ui en knoflook en snipper ze. Maak de paprika schoon en snij hem klein. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook glazig. Bak de gamba's rood en gaar met de ui en knoflook in de olie. Neem ze uit de pan en voeg dan de tomaten en paprika toe. Voeg de rijst en kokosmelk toe. Kook de rijst in 25 minuten gaar. Warm de gamba's de laatste minuut mee op de rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1387 KiloJoules 330 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 48 gram 32 gram 4 gram |