culinaire
zaken
.nl
Forel in roomsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
2.50
1
50
2
2
2
1
1
1
1
-
-
stuks
deciliter
deciliter
gram
takje
theelepel
stuks
stuks
stuks
stengel
stuks
naar smaak
naar smaak
forel
room (slag-)
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
boter (room-)
tijm (vers) ingrediënt info
sap (citroen-)
laurier (blad)
wortel (winter-)
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
peterselie (bosje) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de ui, wortel en selderij schoon en hak ze grof. Doe de groente met de helft van de peterselie, de tijm en de laurierblaadjes en 2 liter water in een grote pan en laat dit circa 15 minuten heel zachtjes koken. Voeg het citroensap, de azijn en 1 eetlepel zout toe en leg de forellen in het vocht. Pocheer de forellen in circa 8-10 minuten tegen de kook aan gaar.
Smelt intussen de boter in een pan. Voeg de room toe en laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een dunne saus. Hak de rest van de peterselie fijn. Neem de forellen met een schuimspaan uit het vocht, laat ze boven de pan even uitlekken en leg ze op 4 warme borden. Schep de saus ervoer. Strooi de peterselie over de saus.
Voedings-
waarde
Energie3975 KiloJoules
946 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
79 gram
6 gram