culinaire zaken .nl |
Enchiladas met pittige rundvleesvulling | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 5 1.50 1.50 100 50 12 2 2 1 1 0.50 - - |
gram deciliter deciliter deciliter gram gram stuks eetlepel stuks teentje eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
runderlap (mager) saus (chili-) bouillon room (zuur) kaas (lichtbelegen) rozijn tortilla olie (olijf-) ui knoflook peterselie (vers) anijs (poeder) zout kruidnagel (poeder) | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees snel rondom bruin. Voeg de kleingesneden uien en de uitgeperste knoflook toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de bouillon, de rozijnen, de gemalen kruidnagels, de anijs, het zout en 0,75 deciliter van de chilisaus toe. Roer dit goed door elkaar en breng het aan de kook. Draai het vuur laag. Doe een deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 2 uur zachtjes stoven tot het gaar is. Neem de pan van het vuur af en haal het vlees met een vork uit elkaar. Verwarm de rest van de chilisaus in een pan. Doop de tortillas in de saus en laat ze uitlekken. Verdeel het vleesmengsel over de tortillas en rol ze op. Leg de gevulde tortillas met de naad naar beneden in een ovenvaste schaal. Schenk de rest van de chilisaus over de gevulde tortillas en bestrooi het met geraspte kaas. Bak de enchiladas ongeveer 25 minuten in een op 200 graden Celcius voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en net bruin begint te worden. Schenk de zure room vlak voor het opdienen over de enchiladas en garneer het met de fijngehakte peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3681 KiloJoules 876 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 44 gram 6 gram |