culinaire zaken .nl |
Canneloni met broccoli en worteltjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Rijst En Pasta Bewerkelijk | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
7.50 400 75 50 45 40 40 3 3 1 1 1 1 - - |
deciliter gram gram gram gram gram gram stuks stuks stuks stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
melk broccoli kaas (belegen) kaas (room-) wortel bloem margarine (plantaardig) pasta (lasagne,wit) pasta (lasagne,groen) ei (kip) ui (bos-) maizena bouillon (kruiden-,tablet peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
De lasagne in ruim water met zout op het fornuis 3-4 minuten gaar koken. Neem hiervoor een lasagnestapelaar of kook hooguit 2-3 vellen tegelijk. De vellen met een schuimspaan uit de pan nemen, op een schone theedoek laten uitlekken en doormidden snijden. De broccoli in roosjes verdelen, de stronken klein snijden en alles met 2 eetlepels water (afgedekt) 7-8 minuten op 100% verwarmen. De worteltjes schrappen en in repen ter grootte van de breedte van de lasagne snijden. De worteltjes met 0.5 eetlepel water (afgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. De broccoli afgieten, iets laten afkoelen en met het ei en de roomkaas in de foodprocessor pureren. De helft van de broccolipuree op elk stukje lasagne leggen, wat reepjes wortel erover verdelen en met de rest van de broccoli afdekken. De lasagne eromheen wikkelen en de rolletjes in een beboterde ondiepe, ovale, ovenvaste schaal leggen. De rolletjes (afgedekt) 2-3 minuten op 70% verwarmen. Voor de saus de lente-ui schoonmaken en fijn snipperen. De margarine in een glazen litermaat (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% laten smelten. De lente-ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% glazig fruiten. De bloem erdoor roeren en de melk toevoegen. Alles (afgedekt) in 9-11 minuten op 100% aan de kook brengen. Met een houten lepel de bloem van de rand en bodem nemen en het mengsel met een garde tot een gladde saus roeren. De bouillontablet en de kaas erdoor roeren en de saus met zout en peper op smaak brengen. De kaassaus over de rolletjes schenken en alles (onafgedekt) nog enkele minuten op 70% verwarmen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2177 KiloJoules 518 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 53 gram 24 gram 4 gram |