culinaire zaken .nl |
Cajun visfilets | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Cajun keuken | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Slank Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 2 2 2 2 2 2 2 1 1 0.50 0.50 0.25 0.25 - |
gram stuks teentje theelepel eetlepel eetlepel stengel theelepel blik stuks theelepel stuks theelepel theelepel naar smaak |
visfilet ui (bos-) knoflook knoflook (poeder) olie peterselie (vers) selderij (bleek-) ui (poeder) puree (tomaten-) ui tijm (gedroogd) citroen paprika (poeder) peper (wit) saus (peper-,rood) | ||
Berei- ding |
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De draden van de bleekselderij verwijderen, de stengels wassen en in plakjes snijden. De paprika in blokjes snijden en de lente-uitjes met het groen wassen en klein snijden. De olie in een ovenvaste schaal van circa 1 liter inhoud (onafgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. De ui en de knoflook hierin doen en (onafgedekt) 2 minuten fruiten. Dan de bleekselderij, paprika, lente-uitjes en peterselie toevoegen en (onafgedekt) 4 minuten op 100% verwarmen. Tot slot de tomatenpuree, het citroensap, 2 deciliter water en enkele druppels pepersaus erdoor roeren en de saus (afgedekt) 5-7 minuten op 100% verwarmen. Op smaak brengen met zout. Intussen de visfilets in een ondiepe schaal leggen en met de witte, zwarte en cayennepeper, het paprika-, uien- en knoflookpoeder en de tijm bestrooien. De dunne delen van de vis dubbel slaan, de vis met de dikke delen naar buiten in de schaal leggen. De saus erover schenken en alles (afgedekt) 9-10 minuten op 100% verwarmen. Enkele minuten laten nagaren alvorens te serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1439 KiloJoules 343 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 31 gram 8 gram |