culinaire
zaken
.nl
Cajun visfilets
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2
2
2
2
2
2
2
1
1
0.50
0.50
0.25
0.25
-
gram
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
eetlepel
stengel
theelepel
blik
stuks
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
visfilet
ui (bos-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
knoflook (poeder) ingrediënt info
olie ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui (poeder) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
tijm (gedroogd) ingrediënt info
citroen
paprika (poeder) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
saus (peper-,rood)
Berei-
ding
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De draden van de bleekselderij verwijderen, de stengels wassen en in plakjes snijden. De paprika in blokjes snijden en de lente-uitjes met het groen wassen en klein snijden.
De olie in een ovenvaste schaal van circa 1 liter inhoud (onafgedekt) 2 minuten op 100% verwarmen. De ui en de knoflook hierin doen en (onafgedekt) 2 minuten fruiten. Dan de bleekselderij, paprika, lente-uitjes en peterselie toevoegen en (onafgedekt) 4 minuten op 100% verwarmen. Tot slot de tomatenpuree, het citroensap, 2 deciliter water en enkele druppels pepersaus erdoor roeren en de saus (afgedekt) 5-7 minuten op 100% verwarmen. Op smaak brengen met zout. Intussen de visfilets in een ondiepe schaal leggen en met de witte, zwarte en cayennepeper, het paprika-, uien- en knoflookpoeder en de tijm bestrooien. De dunne delen van de vis dubbel slaan, de vis met de dikke delen naar buiten in de schaal leggen. De saus erover schenken en alles (afgedekt) 9-10 minuten op 100% verwarmen. Enkele minuten laten nagaren alvorens te serveren.
Voedings-
waarde
Energie1439 KiloJoules
343 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
31 gram
8 gram