culinaire zaken .nl |
Avocadosalade (Ensalada de aguacate) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 1.40 3 3 2 1 1 1 0.50 0.25 - - |
gram centiliter eetlepel eetlepel stuks krop stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
tomaat sap (sinaasappel-) olie (olijf-) peterselie (vers) avocado sla peper (groen) azijn ui sinaasappel zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de azijn met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, het zout en de peper bij elkaar. Voeg al kloppend met een garde met kleine beetjes tegelijk de olie toe tot een saus is ontstaan. Roer de kleingesneden tomaten, de peterselie, de fijngehakte ui en de fijngehakte groene peper door de saus. Laat het mengsel ongeveer 1 uur op een koele plaats staan. Snij de avocado's doormidden, verwijder de pitten en schil de vruchthelften. Snij de helften in de lengte in dikke plakken. Beleg een schaal met in reepjes gesneden sla. Leg de plakken avocado op het slabedje en schenk de saus erover. Serveer direct. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1091 KiloJoules 260 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 5 gram 9 gram |