culinaire
zaken
.nl
Avocadosalade
(Ensalada de aguacate)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
1.40
3
3
2
1
1
1
0.50
0.25
-
-
gram
centiliter
eetlepel
eetlepel
stuks
krop
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
sap (sinaasappel-)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
avocado ingrediënt info
sla ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de azijn met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, het zout en de peper bij elkaar. Voeg al kloppend met een garde met kleine beetjes tegelijk de olie toe tot een saus is ontstaan. Roer de kleingesneden tomaten, de peterselie, de fijngehakte ui en de fijngehakte groene peper door de saus. Laat het mengsel ongeveer 1 uur op een koele plaats staan. Snij de avocado's doormidden, verwijder de pitten en schil de vruchthelften. Snij de helften in de lengte in dikke plakken. Beleg een schaal met in reepjes gesneden sla. Leg de plakken avocado op het slabedje en schenk de saus erover. Serveer direct.
Voedings-
waarde
Energie1091 KiloJoules
260 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
5 gram
9 gram