culinaire zaken .nl |
Aubergineschotel met tomaten en kaas (parmigiana di melanzane) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:35 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Groente | Ovenschotel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 250 100 6 4 2 2 1 0.20 - - |
gram gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat kaas (mozzarella) bloem kaas (parmezaans) aubergine basilicum (vers) olie (olijf-) knoflook suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de plakjes aubergine in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze af onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem. Bak in een bodem hete olijfolie de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Fruit de knoflook zacht in 2 eetlepels verse olijfolie. Voeg de tomaten, suiker, peper en basilicum er aan toe en laat het geheel inkoken en binden. Doe een laag van de gebakken aubergineplakjes onderin een ingevette ovenschaal. Leg daarover een laag van plakjes mozzarella en begiet ze met een deel van de tomatensaus. Herhaal deze procedure tot alle ingredienten gebruikt zijn en bestrooi de bovenkant met parmezaanse kaas. Bak het gerecht ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden Celcius), tot de bovenkant goudbruin is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2752 KiloJoules 655 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 44 gram 39 gram 14 gram |