culinaire zaken .nl |
Aardappelgnocchi met gorgonzolasaus (Gnocchi di patate al gorgonzola) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 120 100 1 5 20 1 - - |
gram gram gram deciliter centiliter gram stuks naar smaak naar smaak |
aardappel bloem kaas (Gorgonzola) melk room (slag-) boter (room-) eidooier zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen in de schil in ruim water. Pel ze als ze nog warm zijn, en knijp ze door een pureeknijper. Doe de eidooier erbij en roer beetje bij beetje bloem door de puree. Stop met bloem toevoegen als het mengsel samenhangend wordt, maar nog steeds kleverig is. Rol met bebloemde handen 1 centimeter dikke slierten uit de puree. Snij deze in stukjes van 1.5 centimeter Breng 3 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout. Kook de gnocchi in kleine hoeveelheden tegelijk. Als ze boven komen drijven zijn ze praktisch gaar. Haal ze uit het water met een schuimspaan. De saus: Verwarm de melk op laag vuur met de gorgonzola en de boter. Roer tot de kaas is gesmolten. Laat 1 minuut koken. Roer van het vuur af de room erdoorheen. Breng op smaak met peper. Serveer meteen. De gnocchi kunnen ook met een tomatensaus of met een pasta geserveerd worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1769 KiloJoules 421 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 13 gram 4 gram |