| culinaire zaken .nl  | 
Schorseneren met tomaat en kaas | |||
| Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen  | 4 | Bereidings- tijden  | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:35  | |
| Indelingen | Feestelijk | Vegetarisch | ||
| Ingre- diënten  | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 750 6 4 1 1 1 1 1 1  | 
gram eetlepel stuks gram gram stuks eetlepel theelepel takje  | 
schorseneren  melk ![]() tomaat ![]() zout boter (room-) kaas (belegen,plak) sesamzaad ![]() basilicum (vers) ![]() peterselie ![]()  | ||
| Berei- ding  | 
Schorseneren onder koud stromend water schoonborstelen. Met dunschiller schillen en in stukken van 4 centimeter snijden. Tot gebruik in kom met 0.5 liter water en 3 eetlepels melk leggen. Tomaten wassen en in vieren snijden. Kaas in blokjes snijden. In droge koekepan sesamzaad in circa 1 minuut goudbruin roosteren. In pan doen: ruim water, 3 eetlepels melk, zout en basilicum. Hierin schorseneren in circa 25 minuten gaarkoken. Afgieten. Kaas erdoor scheppen. Overdoen in schaal. Sesamzaad erover strooien. Peterselie erboven fijnknippen.  | |||
| Voedings- waarde  | 
Voedingswaarde per portie | Energie | 1264 KiloJoules 301 KiloCaloriën  | Koolhydr Eiwit vezels  | 40 gram  16 gram 7 gram  |