culinaire zaken .nl |
Schorseneren met tomaat en kaas | |||
Soort gerecht | Groentegerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Feestelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 6 4 1 1 1 1 1 1 |
gram eetlepel stuks gram gram stuks eetlepel theelepel takje |
schorseneren melk tomaat zout boter (room-) kaas (belegen,plak) sesamzaad basilicum (vers) peterselie | ||
Berei- ding |
Schorseneren onder koud stromend water schoonborstelen. Met dunschiller schillen en in stukken van 4 centimeter snijden. Tot gebruik in kom met 0.5 liter water en 3 eetlepels melk leggen. Tomaten wassen en in vieren snijden. Kaas in blokjes snijden. In droge koekepan sesamzaad in circa 1 minuut goudbruin roosteren. In pan doen: ruim water, 3 eetlepels melk, zout en basilicum. Hierin schorseneren in circa 25 minuten gaarkoken. Afgieten. Kaas erdoor scheppen. Overdoen in schaal. Sesamzaad erover strooien. Peterselie erboven fijnknippen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1264 KiloJoules 301 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 40 gram 16 gram 7 gram |