culinaire zaken .nl |
Marinade voor vlees (gekookt) | |||
Soort gerecht | Divers | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Marinade | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
0.75 0.25 1 100 50 50 1 1 1 1 2 5 - |
liter liter stuks gram gram gram teentje takje takje stuks stuks gram naar smaak |
wijn (rood) olie (sla-) mirepoix (mager) ui wortel selderij (blad-) knoflook rozemarijn tijm laurier (blad) kruidnagel peperkorrel zout | ||
Voor- berei- ding |
Kneus de peperkorrels. | |||
Berei- ding |
Meng de olie met de wijn en de eventueel in de olie gesauteerde mirepoix (de kruiden en specerijen geven dan betere smaakstoffen aan de marinade af). Pocheer de marinade circa 1 uur (laat tegen het kookpunt trekken). Laat de marinade afkoelen voordat u haar over het vlees giet. Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium) en giet de marinade erover. Dek af met een deksel met een gewicht erop om het vlees onder de marinade te houden en zet de schaal koel weg. Laat kleine stukken vlees ongeveer 18 uur marineren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1165 KiloJoules 277 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 1 gram 1 gram |