culinaire
zaken
.nl
Marinade voor vlees (gekookt)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
0.75
0.25
1
100
50
50
1
1
1
1
2
5
-
liter
liter
stuks
gram
gram
gram
teentje
takje
takje
stuks
stuks
gram
naar smaak
wijn (rood)
olie (sla-) ingrediënt info
mirepoix (mager)
ui ingrediënt info
wortel
selderij (blad-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
rozemarijn ingrediënt info
tijm ingrediënt info
laurier (blad)
kruidnagel ingrediënt info
peperkorrel ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Kneus de peperkorrels.
Berei-
ding
Meng de olie met de wijn en de eventueel in de olie gesauteerde
mirepoix (de kruiden en specerijen geven dan betere smaakstoffen aan de marinade af). Pocheer de marinade circa 1 uur (laat tegen het kookpunt trekken). Laat de marinade afkoelen voordat u haar over het vlees giet.

Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium) en giet de marinade erover. Dek af met een deksel met een gewicht erop om het vlees onder de marinade te houden en zet de schaal koel weg.

Laat kleine stukken vlees ongeveer 18 uur marineren.
Voedings-
waarde
Energie1165 KiloJoules
277 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
1 gram
1 gram