culinaire zaken .nl |
Gefrituurde vleesreepjes | |||
Soort gerecht | Borrelhapje | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 350 5 4 2.50 2 2 1.50 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 0.25 - |
deciliter gram eetlepel theelepel eetlepel theelepel centimeter eetlepel stuks eetlepel eetlepel eetlepel teentje stuks stuks theelepel eetlepel naar smaak |
olie varkensfilet bouillon (kippen-) maizena bloem saus (soja-) gember (wortel,vers) olie ei (kip) sherry (medium) azijn water knoflook prei peper olie (sesam-) suiker zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in vingerdikke repen. Roer 1 eetlepel sherry, 0.5 theelepel zout en 0.5 theelepel sesamolie door elkaar en meng dit met het vlees. Hak prei, knoflook en gember fijn. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en hak de peper fijn. Maak een sausje van 5 eetlepels bouillon, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel zout en 1 theelepel suiker. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 1.5 eetlepel olie. Roerbak gember, knoflook, prei en Spaanse peper tot het geurt. Voeg het sausje toe en breng aan de kook. Giet in een schaaltje. Spoel de wok af. Meng 1 losgeklopt ei met 2.5 eetlepel bloem, 1 eetlepel maizena en circa 1 eetlepel water tot een yoghurtdik beslag. Haal de repen vlees door het beslag. Verhit op hoog vuur 4 deciliter olie in de wok. Frituur het vlees in 2 porties tot het verkleurt. Haal met een schuimspaan uit de wok en laat op keukenpapier uitlekken. Verhit de olie opnieuw en frituur het vlees nog 1 minuurt om knapperig te worden. Serveer de repen met de dipsaus, die naar smaak nog even verwarmd kan worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3828 KiloJoules 911 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 22 gram 1 gram |