culinaire
zaken
.nl
Gefrituurde vleesreepjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
350
5
4
2.50
2
2
1.50
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
0.25
-
deciliter
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
centimeter
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
olie ingrediënt info
varkensfilet
bouillon (kippen-)
maizena
bloem ingrediënt info
saus (soja-)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
sherry (medium)
azijn ingrediënt info
water
knoflook ingrediënt info
prei
peper ingrediënt info
olie (sesam-) ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in vingerdikke repen. Roer 1 eetlepel sherry, 0.5 theelepel zout en 0.5 theelepel sesamolie door elkaar en meng dit met het vlees. Hak prei, knoflook en gember fijn. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en hak de peper fijn. Maak een sausje van 5 eetlepels bouillon, 1 eetlepel azijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel zout en 1 theelepel suiker. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 1.5 eetlepel olie. Roerbak gember, knoflook, prei en Spaanse peper tot het geurt. Voeg het sausje toe en breng aan de kook. Giet in een schaaltje. Spoel de wok af. Meng 1 losgeklopt ei met 2.5 eetlepel bloem, 1 eetlepel maizena en circa 1 eetlepel water tot een yoghurtdik beslag. Haal de repen vlees door het beslag. Verhit op hoog vuur 4 deciliter olie in de wok. Frituur het vlees in 2 porties tot het verkleurt. Haal met een schuimspaan uit de wok en laat op keukenpapier uitlekken. Verhit de olie opnieuw en frituur het vlees nog 1 minuurt om knapperig te worden. Serveer de repen met de dipsaus, die naar smaak nog even verwarmd kan worden.
Voedings-
waarde
Energie3828 KiloJoules
911 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
22 gram
1 gram