culinaire
zaken
.nl
Pastasalade met krab, garnalen en feta
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
200
1
2
150
100
12
1
1
-
2
6
1
1
-
blik
gram
stuks
stuks
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
krab
pasta ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
garnaal (Hollands,gepeld)
kaas (feta)
olijf (zwart)
puree (tomaten-)ingrediënt info
suiker
mosterd
azijn (wijn-,rood) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sap (citroen-)
peterselie (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snipper de peterselie fijn. Snipper de bosuitjes fijn. Verwijder het
zaad en de zaadlijsten van de paprika en snij deze in reepjes.
Laat de krab in een zeef uitlekken, verwijder alle harde kraakbeenstukjes en verdeel hem met een vork in partjes.
Maak het sausje.
Roer met een mixer de tomatenpuree, suiker, mosterd en wijnazijn goed door elkaar.
Voeg al kloppend de olie toe. Eerst druppelsgewijs, vervolgens in een dun straaltje.
Roer het citroensap, de peterselie en peper erdoor.
Berei-
ding
Kook de pasta, zonder deksel, beetgaar en roer er zo nu en dan door.
Giet de pasta in een vergiet af en schud er voorzichtig het water uit.

Doe de pasta over in een slakom en meng er direct de saus door om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Voeg de reepjes paprika en ui erbij, alsmede de krab en de garnalen.
Verkruimel de fetakaas erover en garneer met wat zwarte olijven.
Voedings-
waarde
Energie2092 KiloJoules
498 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
43 gram
19 gram
3 gram