culinaire zaken .nl |
Pastasalade met krab, garnalen en feta | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Salade | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 200 1 2 150 100 12 1 1 - 2 6 1 1 - |
blik gram stuks stuks gram gram stuks eetlepel theelepel naar smaak eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak |
krab pasta paprika (rood) ui (bos-) garnaal (Hollands,gepeld) kaas (feta) olijf (zwart) puree (tomaten-) suiker mosterd azijn (wijn-,rood) olie (olijf-) sap (citroen-) peterselie (vers) peper | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de peterselie fijn. Snipper de bosuitjes fijn. Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snij deze in reepjes. Laat de krab in een zeef uitlekken, verwijder alle harde kraakbeenstukjes en verdeel hem met een vork in partjes. Maak het sausje. Roer met een mixer de tomatenpuree, suiker, mosterd en wijnazijn goed door elkaar. Voeg al kloppend de olie toe. Eerst druppelsgewijs, vervolgens in een dun straaltje. Roer het citroensap, de peterselie en peper erdoor. | |||
Berei- ding |
Kook de pasta, zonder deksel, beetgaar en roer er zo nu en dan door. Giet de pasta in een vergiet af en schud er voorzichtig het water uit. Doe de pasta over in een slakom en meng er direct de saus door om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Voeg de reepjes paprika en ui erbij, alsmede de krab en de garnalen. Verkruimel de fetakaas erover en garneer met wat zwarte olijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2092 KiloJoules 498 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 43 gram 19 gram 3 gram |