culinaire zaken .nl |
Groene salade van sla, paprika, komkommer en bleekselde (Lekkere frisse salade met uitsluitend groene ingredient) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Salade | Vegetarisch | Zonder Koken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1 1 1 3 0.50 3 2 1 1 - |
teentje krop stuks stuks stengel stuks eetlepel eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
knoflook sla (ijsberg-) paprika (groen) ui (sjalot) selderij (bleek-) komkommer olie (olijf-) azijn (wijn-) mosterd (Frans) suiker (basterd-,wit) tabasco | ||
Voor- berei- ding |
Snij de komkommer in plakjes. Snij de bleekselderij in schijfjes. Snij de sjalot fijn. Was de ijsbergsla en slinger de bladeren droog. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij deze in smalle repen. | |||
Berei- ding |
Wrijf een slakom in met het teentje knoflook. Scheur de slabladeren in kleinere stukken en doe ze in de slakom samen met de paprika, sjalotjes, bleekselderij en komkommer. Schep alles goed door elkaar. Meng voor de dressing de olijfolie, wijnzazijn, mosterd, tabasco en basterdsuiker goed door elkaar. Giet de dressing vlak voor het opdienen over de salade of serveer hem er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 880 KiloJoules 210 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 7 gram 14 gram |