culinaire
zaken
.nl
Groene salade van sla, paprika, komkommer en bleekselde
(Lekkere frisse salade met uitsluitend groene ingredient)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
1
1
3
0.50
3
2
1
1
-
teentje
krop
stuks
stuks
stengel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
knoflook ingrediënt info
sla (ijsberg-) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
komkommer
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
mosterd (Frans)
suiker (basterd-,wit)ingrediënt info
tabasco
Voor-
berei-
ding
Snij de komkommer in plakjes. Snij de bleekselderij in schijfjes. Snij
de sjalot fijn. Was de ijsbergsla en slinger de bladeren droog.
Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snij deze in smalle repen.
Berei-
ding
Wrijf een slakom in met het teentje knoflook. Scheur de slabladeren in
kleinere stukken en doe ze in de slakom samen met de paprika, sjalotjes, bleekselderij en komkommer.

Schep alles goed door elkaar. Meng voor de dressing de olijfolie, wijnzazijn, mosterd, tabasco en basterdsuiker goed door elkaar.

Giet de dressing vlak voor het opdienen over de salade of serveer hem er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie880 KiloJoules
210 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
7 gram
14 gram