culinaire zaken .nl |
Bont slaatje van roodbaars en scampi | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 150 6 3 2 2 2 1 1 1 - - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
roodbaarsfilet scampi sla (gemengd) olie azijn (wijn-) amandel (schaafsel) sinaasappel bloem citroen avocado grapefruit (rood) peper zout suiker | ||
Berei- ding |
Laat de roodbaarsfilet en de scampi ondooien en overgiet ze met citroensap. Maak de verschillende slasoorten schoon en droog ze. Schil grapefuit en sinaasappels en sij er met een scherp mesje partjes uit zodat het witte vliesje blijft zitten. Verwijder de pit uit de avocado, snij het vruchtvlees in fijne plakjes en overgiet deze met citroensap. Dep de visfiltes droog met keukenpapier, snij ze in stukken en haal ze door de bloem. Bak ze in 2 eetleps olie en kruid met peper en zout. Bak de scampi in de resterende olie. Pers de snaasappel uit voor de dressing en roer de overige ingredienten door het sap. Verdeel de sal over vier borden en overgiet met de dressing. Schik er stukjes vis en scampi op. Bestrooi met amandelsnippers. Lekker met stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1873 KiloJoules 446 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 24 gram 7 gram |