culinaire zaken .nl |
Paprika Dan Oedang II (Gevulde paprika's met garnalen) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 5 50 3 2 2 2 2 2 1 1 1 - |
gram centiliter gram eetlepel theelepel theelepel stuks stuks gram teentje toefje stuks naar smaak |
garnaal (Hollands,gepeld) santen rijst (droogkokend) olie (zonnebloem-) kerrie (poeder,Javaans) maizena paprika (groen) paprika (rood) suiker (Javaans) knoflook peterselie (krul-,vers) ei (kip) peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt uitgeperst. We gebruiken dunne santen. Snij de paprika's in de lengte door. Verwijder zaad en zaadlijsten. Breng water met wat zout aan de kook. Leg de paprika's hierin en laat ze 3 minuten meekoken. Daarna laten uitlekken. Hak of maal de garnalen fijn. Roer het ei los en voeg de maizena of santen toe. Goed en krachtig omroeren. Voeg in een kom de gekookte rijst, de gehakte garnalen. Doe wat zout, peper (uit de molen), knoflook, kerrie, suiker, ketjap en het eiermengsel erbij. Kneed alles met natgemaakte vingers snel door elkaar. Laat het 15 minuten op een plaats staan. Vul vervolgens de paprikahelften ermee. Bestrijk de vullen en de buitenzijde van de paprika's met een kwastje olie. Leg de paprika's op een eveneens met wat olie bestreken bakplaat ov in een schaal. Plaats de bakplaat of schaal midden in een reeds voorverwarmde (225 graden Celcius) oven. Reken op 10 tot 12 minuten oventijd. Opdienen op een voorverwarmde schaal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1477 KiloJoules 352 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 27 gram 5 gram |