culinaire
zaken
.nl
Paprika Dan Oedang II
(Gevulde paprika's met garnalen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
5
50
3
2
2
2
2
2
1
1
1
-
gram
centiliter
gram
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
gram
teentje
toefje
stuks
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
santen ingrediënt info
rijst (droogkokend) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
kerrie (poeder,Javaans)
maizena
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
suiker (Javaans)
knoflook ingrediënt info
peterselie (krul-,vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt uitgeperst. We gebruiken dunne santen.

Snij de paprika's in de lengte door. Verwijder zaad en zaadlijsten. Breng water met wat zout aan de kook. Leg de paprika's hierin en laat ze 3 minuten meekoken. Daarna laten uitlekken. Hak of maal de garnalen fijn. Roer het ei los en voeg de maizena of santen toe. Goed en krachtig omroeren. Voeg in een kom de gekookte rijst, de gehakte garnalen. Doe wat zout, peper (uit de molen), knoflook, kerrie, suiker, ketjap en het eiermengsel erbij. Kneed alles met natgemaakte vingers snel door elkaar. Laat het 15 minuten op een plaats staan. Vul vervolgens de paprikahelften ermee. Bestrijk de vullen en de buitenzijde van de paprika's met een kwastje olie. Leg de paprika's op een eveneens met wat olie bestreken bakplaat ov in een schaal. Plaats de bakplaat of schaal midden in een reeds voorverwarmde (225 graden Celcius) oven. Reken op 10 tot 12 minuten oventijd. Opdienen op een voorverwarmde schaal.
Voedings-
waarde
Energie1477 KiloJoules
352 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
27 gram
5 gram