culinaire
zaken
.nl
Salade met zeebaars en sinaasappelsap
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
2
50
5
5
50
25
4
2
2
2
2
1
1
1
0.50
-
deciliter
deciliter
gram
centiliter
centiliter
gram
gram
stuks
takje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
krop
naar smaak
olie (olijf-) ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
bouillon (vis-)
water
sla (lollo rosso) ingrediënt info
sla (veld-) ingrediënt info
roodbaarsfilet
kervel (vers)
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
peen (bos-)
sap (sinaasappel-)
rasp (sinaasappel-)
koriander (zaad)
eidooier
andijvie (krul-) ingrediënt info
mosterd
Voor-
berei-
ding
Voor de dressing de rasp met het gekneusde korianderzaad in een eetlepel olijfolie gedurende 4 minuten zachtjes laten sudderen. Resterende ingredienten van de vinaigrette (sinaasappelsap, visbouillon, rest van 1,5 deciliter olijfolie, zonnebloemolie, mosterd, wijnazijn en zout) toevoegen, goed doorroeren en zeven.
Berei-
ding
De worteltjes schrappen, in zeer dunne schijfjes snijden en frituren in 150 graden Celsius hete olie. De salade wassen, drogen en op borden leggen. Van bloem, ijskoud water en eidooier een glad papje roeren en 1 zijde van de geschubde roodbaarsfilet in het papje leggen. De vis in warme olijfolie goudgeel bakken, met peper en zout op smaak brengen en op de salade leggen. het geheel besprenkelen met de vinaigrette en garneren met de wortelchips en kervel.
Voedings-
waarde
Energie3569 KiloJoules
850 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
4 gram
2 gram