culinaire zaken .nl |
Salade met zeebaars en sinaasappelsap | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Frituren Bewerkelijk | Snel Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 2 50 5 5 50 25 4 2 2 2 2 1 1 1 0.50 - |
deciliter deciliter gram centiliter centiliter gram gram stuks takje eetlepel stuks stuks stuks theelepel stuks krop naar smaak |
olie (olijf-) olie (zonnebloem-) bloem bouillon (vis-) water sla (lollo rosso) sla (veld-) roodbaarsfilet kervel (vers) azijn (wijn-,wit) peen (bos-) sap (sinaasappel-) rasp (sinaasappel-) koriander (zaad) eidooier andijvie (krul-) mosterd | ||
Voor- berei- ding |
Voor de dressing de rasp met het gekneusde korianderzaad in een eetlepel olijfolie gedurende 4 minuten zachtjes laten sudderen. Resterende ingredienten van de vinaigrette (sinaasappelsap, visbouillon, rest van 1,5 deciliter olijfolie, zonnebloemolie, mosterd, wijnazijn en zout) toevoegen, goed doorroeren en zeven. | |||
Berei- ding |
De worteltjes schrappen, in zeer dunne schijfjes snijden en frituren in 150 graden Celsius hete olie. De salade wassen, drogen en op borden leggen. Van bloem, ijskoud water en eidooier een glad papje roeren en 1 zijde van de geschubde roodbaarsfilet in het papje leggen. De vis in warme olijfolie goudgeel bakken, met peper en zout op smaak brengen en op de salade leggen. het geheel besprenkelen met de vinaigrette en garneren met de wortelchips en kervel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3569 KiloJoules 850 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 4 gram 2 gram |