culinaire zaken .nl |
Rijstrand met champignonragout | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 200 200 1.25 1.25 100 50 12 2 1 1 1 - - |
gram deciliter gram gram deciliter deciliter gram gram gram eetlepel stuks teentje stuks naar smaak naar smaak |
champignon bouillon rijst tomaat wijn (rood) room (zuur) doperwt (blik) spek (rook-) boter (room-) olie ui knoflook jus (tablet) zout peper | ||
Berei- ding |
De champignons wassen en goed laten uitlekken. Dobbelsteentje spek uitbakken, gesnipperde ui goudgeel fruiten, platgeslagen teentje knoflook toevoegen, blussen met de rode wijn en de champignons 6 minuten hierin stoven. Het justablet met de room aanmaken, bij de champignons doen en met zout en peper op smaak brengen. Wat olie door de rijst roeren, de hete bouillon erbij gieten en toegedekt 25 minuten laten koken. Door de gare rijst, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten en de goed uitgelekte doperwten roeren. De rijst in een omgespoelde rijstrand doen en storten. Als laatste de champignonragout in de rand gieten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2066 KiloJoules 492 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 16 gram 5 gram |