culinaire
zaken
.nl
Rijstrand met champignonragout
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
200
200
1.25
1.25
100
50
12
2
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
bouillon
rijst ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
wijn (rood)
room (zuur)
doperwt (blik)
spek (rook-)
boter (room-)
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
jus (tablet)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De champignons wassen en goed laten uitlekken. Dobbelsteentje spek uitbakken, gesnipperde ui goudgeel fruiten, platgeslagen teentje knoflook toevoegen, blussen met de rode wijn en de champignons 6 minuten hierin stoven. Het justablet met de room aanmaken, bij de champignons doen en met zout en peper op smaak brengen. Wat olie door de rijst roeren, de hete bouillon erbij gieten en toegedekt 25 minuten laten koken. Door de gare rijst, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten en de goed uitgelekte doperwten roeren. De rijst in een omgespoelde rijstrand doen en storten. Als laatste de champignonragout in de rand gieten.
Voedings-
waarde
Energie2066 KiloJoules
492 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
50 gram
16 gram
5 gram