culinaire zaken .nl |
Kerrie benggala eieren | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
10 8 4 4 3 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 - |
stuks theelepel centimeter stuks teentje stuks eetlepel stuks stuks blok theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak |
ei (kip) ketoembar sereh kruidnagel knoflook ui olie peper (Spaans) gember (geconfijt) santen (blok) kurkuma (poeder) mosterd laos (poeder) komijn zout | ||
Voor- berei- ding |
Kook de eieren hard | |||
Berei- ding |
Het blok santen moet worden vermengd met 0.5 liter water. Bak de kruiden met 1 ui in de olie bruin. Bak de eieren hierin aan. Meng de mosterd met 1 kopje van de hoeveelheid santen. Doe dit mengsel met de sereh, de andere ui, kruidnagelen en het zout bij de eiermengsel. Laat dit koken en voeg dan op laag vuur de rest van de santen toe, terwijl u blijft roeren. Wanneer de saus dik geworden is, is het gerecht klaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1172 KiloJoules 279 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 19 gram 2 gram |