| culinaire zaken .nl |
Champignons a la Cajun | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
| Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 250 1 2 2 1 1 1 1 0.50 |
gram deciliter eetlepel stuks eetlepel stuks teentje eetlepel theelepel |
champignon ![]() wijn (wit) puree (tomaten-) ![]() tomaat ![]() olie ![]() ui ![]() knoflook ![]() peterselie (vers) ![]() kruidenmix (Cajun) | ||
| Voor- berei- ding |
De ui en knoflook pellen en de ui fijn snipperen. De tomaten 15 seconden in heet water dompelen, de velletjes eraf trekken en het vruchtvlees in stukjes snijden. | |||
| Berei- ding |
De olie, ui en uitgeperste knoflook in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud doen en het uienmengsel 2 minuten (onafgedekt) op 100% verwarmen. De wijn, tomatenpuree, stukjes tomaat en de Cajun-kruiden toevoegen en alles (afgedekt) nog 3 minuten op 100% verwarmen. Halverwege de bereiding een keer doorscheppen. Intussen de champignons met een vochtig doekje afvegen. De paddestoelen door het uienmengsel scheppen en (afgedekt) nog 3 minuten op 100% verwarmen. De champignons laten afkoelen en zo nodig op smaak brengen met zout en peper. De champignons vlak voor het serveren garneren met peterselie. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 383 KiloJoules 91 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 4 gram 4 gram |