culinaire
zaken
.nl
Champignons a la Cajun
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
2
2
1
1
1
1
0.50
gram
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
champignon ingrediënt info
wijn (wit)
puree (tomaten-)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
olie ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
kruidenmix (Cajun)
Voor-
berei-
ding
De ui en knoflook pellen en de ui fijn snipperen. De tomaten 15 seconden in heet water dompelen, de velletjes eraf trekken en het vruchtvlees in stukjes snijden.
Berei-
ding
De olie, ui en uitgeperste knoflook in een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud doen en het uienmengsel 2 minuten (onafgedekt) op 100% verwarmen. De wijn, tomatenpuree, stukjes tomaat en de Cajun-kruiden toevoegen en alles (afgedekt) nog 3 minuten op 100% verwarmen. Halverwege de bereiding een keer doorscheppen.
Intussen de champignons met een vochtig doekje afvegen. De paddestoelen door het uienmengsel scheppen en (afgedekt) nog 3 minuten op 100% verwarmen. De champignons laten afkoelen en zo nodig op smaak brengen met zout en peper. De champignons vlak voor het serveren garneren met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie383 KiloJoules
91 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
4 gram
4 gram