culinaire zaken .nl |
Aardappelhoorntjes met romige kruidenkaas | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Oven | Bewerkelijk | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
125 100 25 2 2 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel takje pak theelepel bekertje eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
bloem aardappel boter (room-) peterselie (vers) bieslook (vers) creme fraiche tijm kaas (Mon Chou) sap (citroen-) room (zuur) bakpoeder ei (kip) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar. Giet de aardappeen af en maak er fijne puree van. Laat de puree afkoelen. | |||
Berei- ding |
Smelt de boter in een pannetje. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Voeg de zure room, de gesmolten boter en het ei toe. Kneed dit geheel tot een soepel deeg. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Vet de roomhoornpennen in. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van circa 1 centimeter dik. Snij de lap in repen van 1 centimeter breed. Draai de lapjes 5 a 6 centimeter om de roomhoornpennen. Zet de pennen rechtop op de bakplaat . Plaats de bakplaat onderin de oven en laat de hoorntjes in circa 15 minuten goudbruin bakken. Schuif de hoorntjes voorzichtig van de pennen. Doe de mon chou, de creme fraiche, het citroensap, de tijm, de bieslook en de peterselie in een kommetje en meng het geheel goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de hoorntjes ermee. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 972 KiloJoules 231 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 6 gram 2 gram |