culinaire
zaken
.nl
Aardappelhoorntjes met romige kruidenkaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
100
25
2
2
2
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
takje
pak
theelepel
bekertje
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
bloem ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
boter (room-)
peterselie (vers) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
tijm ingrediënt info
kaas (Mon Chou)
sap (citroen-)
room (zuur)
bakpoeder
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar. Giet de aardappeen af en maak er fijne puree van. Laat de puree afkoelen.
Berei-
ding
Smelt de boter in een pannetje. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Voeg de zure room, de gesmolten boter en het ei toe. Kneed dit geheel tot een soepel deeg.

Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Vet de roomhoornpennen in. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van circa 1 centimeter dik. Snij de lap in repen van 1 centimeter breed. Draai de lapjes 5 a 6 centimeter om de roomhoornpennen. Zet de pennen rechtop op de bakplaat .

Plaats de bakplaat onderin de oven en laat de hoorntjes in circa 15 minuten goudbruin bakken. Schuif de hoorntjes voorzichtig van de pennen.

Doe de mon chou, de creme fraiche, het citroensap, de tijm, de bieslook en de peterselie in een kommetje en meng het geheel goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de hoorntjes ermee.

Voedings-
waarde
Energie972 KiloJoules
231 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
6 gram
2 gram