culinaire
zaken
.nl
Oliebollen gevuld met krenten, rozijnen, sukade
(Voor 35 a 40 oliebollen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
1
1
100
100
50
25
20
10
gram
deciliter
stuks
stuks
gram
gram
gram
gram
gram
gram
bloem ingrediënt info
melk ingrediënt info
appel
ei (kip)ingrediënt info
krent ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
sukade
oranjesnippers
gist (vers)
zout
Voor-
berei-
ding
Gebruik voor het bakken van de oliebollen slaolie of arachideolie. Schil de appel en snij deze in stukjes. Snij de sukade in stukjes.
Berei-
ding
Was de krenten en rozijnen, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met een schone theedoek. Verwarm de melk tot lauwwarm. Los de gist op in een paar eetlepels van de lauwwarme melk.

Vermeng de bloem met het zout in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje. Giet in het kuiltje de opgeloste gist. Roer van het midden uit een glad beslag door de bloem geleidelijk met de lauwwarme melk te vermengen. Het is mogelijk dat niet alle melk nodig is.

Voeg de krenten, rozijnen, sukade en oranjesnippers, appelstukjes toe. Bedek de kom met een vochtige doek en laat het beslag op een lauwwarme plaats ongeveer een uur rijzen.

Maak de olie dampend heet (180-190 C). Laat met behulp van twee lepels kleine hoeveelheden van het beslag in het hete vet glijden en bak de oliebollen gaar en goudbruin. Neem ze met een frituurlepel of schuimspaan uit de pan en laat ze uitdruipen op poreus papier, b.v. van een keukenrol.

Presenteer de oliebollen bestrooid met poedersuiker.
Voedings-
waarde
Energie2810 KiloJoules
669 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
155 gram
23 gram
5 gram