culinaire
zaken
.nl
Gevulde komkommer
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
10
5
3
1
1
1
-
-
gram
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tauge ingrediënt info
krab (sticks)
saus (soja-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
komkommer
azijn (wijn-) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Schil de komkommer en snijd haar eerst in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van ca. 5 cm. Snijd een dun plakje van de bolle kant, zodat de komkommerstukken blijven liggen en niet omrollen. Hol de komkommerstukken iets uit. Strooi wat zout in de holtes. Meng de tauge en de doormidden gesneden krabsticks door elkaar. Maak een vinaigrette van drie delen olie, 1 deel azijn en 1 deel sojasaus. Vul de komkommerstukken met het tauge-krabmengsel en lepel er wat saus overheen. Strooi er wat peper en fijngehakte peterselie over.
Voedings-
waarde
Energie440 KiloJoules
105 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
2 gram
2 gram