culinaire zaken .nl |
Gevulde komkommer | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 10 5 3 1 1 1 - - |
gram stuks theelepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tauge krab (sticks) saus (soja-) olie (zonnebloem-) komkommer azijn (wijn-) peterselie (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Schil de komkommer en snijd haar eerst in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van ca. 5 cm. Snijd een dun plakje van de bolle kant, zodat de komkommerstukken blijven liggen en niet omrollen. Hol de komkommerstukken iets uit. Strooi wat zout in de holtes. Meng de tauge en de doormidden gesneden krabsticks door elkaar. Maak een vinaigrette van drie delen olie, 1 deel azijn en 1 deel sojasaus. Vul de komkommerstukken met het tauge-krabmengsel en lepel er wat saus overheen. Strooi er wat peper en fijngehakte peterselie over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 440 KiloJoules 105 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 6 gram 2 gram 2 gram |