culinaire zaken .nl |
Krabsalade met limoenmayonaise | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Salade | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
175 5 1 3 1 1.50 1 8 8 |
gram gram stuks eetlepel eetlepel eetlepel theelepel blaadje sprietje |
krab (blik) krab (sticks) ei (kip) mayonaise room (slag-) sap (limoen-,vers) rasp (limoen-) sla (ijsberg-) bieslook | ||
Voor- berei- ding |
Kook het ei hard. Snij de krabsticks in stukjes. | |||
Berei- ding |
Vermeng de krab en de krabsticks. Pel het ei en hak het wit fijn (bewaar het eigeel). Roer de mayonaise, de slagroom, het limoensap en de limoenrasp door elkaar en schep de krab en het ei erdoor. Schep de krabsalade in blaadjes ijsbergsla en garneer met bieslook en verkruimeld eigeel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 960 KiloJoules 229 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 15 gram 9 gram |