culinaire
zaken
.nl
Scampisalade met waterkers en croutons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
6
3
3
2
1.20
1
1
-
-
stuks
eetlepel
sneetje
eetlepel
bakje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
toast
azijn (dragon-) ingrediënt info
tuinkers ingrediënt info
scampi
sap (citroen-)
mosterd (scherp)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
12 gekookte scampi-staarten.
Berei-
ding
Dompel de tomaten even in kokend water, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Snij ze doormidden, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.

Knip de tuinkers van de matjes, spoel zorgvuldig, schud droog en verdeel over de borden.
Leg er telkens drie scampi-staarten bovenop en strooi er de stukjes tomaat over.

Klop de azijn, het citroensap en de mosterd door 4 eetlepels olijfolie en kruid de vinaigrette met peper en zout.
Druppel deze over de scampi.

Snij het brood in dobbelsteentjes, bak die goudbruin in de rest van de olijfolie en strooi ze over de salade.
Voedings-
waarde
Energie967 KiloJoules
230 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
3 gram
2 gram