culinaire zaken .nl |
Scampisalade met waterkers en croutons | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 6 3 3 2 1.20 1 1 - - |
stuks eetlepel sneetje eetlepel bakje stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
tomaat olie (olijf-) toast azijn (dragon-) tuinkers scampi sap (citroen-) mosterd (scherp) peper zout | ||
Voor- berei- ding |
12 gekookte scampi-staarten. | |||
Berei- ding |
Dompel de tomaten even in kokend water, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snij ze doormidden, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Knip de tuinkers van de matjes, spoel zorgvuldig, schud droog en verdeel over de borden. Leg er telkens drie scampi-staarten bovenop en strooi er de stukjes tomaat over. Klop de azijn, het citroensap en de mosterd door 4 eetlepels olijfolie en kruid de vinaigrette met peper en zout. Druppel deze over de scampi. Snij het brood in dobbelsteentjes, bak die goudbruin in de rest van de olijfolie en strooi ze over de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 967 KiloJoules 230 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 15 gram 3 gram 2 gram |