culinaire zaken .nl |
Salade met peultjes doperwtjes en tuinbonen | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 100 6 2 2 1 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel theelepel eetlepel zakje bakje naar smaak naar smaak |
boon (tuin-) doperwt (diepvries) peultjes spekblokjes (gerookt) olie mosterd azijn (wijn-,wit) sla (gemengd) tomaat (kers-) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Haal de peultjes af. Kook de tuinbonen, de doperwten en de peultjes afzonderlijk beetgaar in water met wat zout, giet ze af, speol ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Bak de spekblokjes uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Halveer de kerstomaatjes. Klop de azijn, de mosterd en wat zout en peper in een kom door elkaar tot het zout is opgelsot en klop er daarna in een dun straaltje olie door. | |||
Berei- ding |
Verdeel de sla over de borden. Schep er de afgekoelde groenten en de spekjes op. Garneer met de tomaatjes en schep er de saus over. Tip: De spekblokjes kunnen desgewenst vervangen worden door katenspek, ham of knoflookworst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1490 KiloJoules 355 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 17 gram 8 gram |