culinaire
zaken
.nl
Salade met peultjes doperwtjes en tuinbonen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
100
100
6
2
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
zakje
bakje
naar smaak
naar smaak
boon (tuin-)
doperwt (diepvries)
peultjes
spekblokjes (gerookt)
olie ingrediënt info
mosterd
azijn (wijn-,wit) ingrediënt info
sla (gemengd) ingrediënt info
tomaat (kers-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Haal de peultjes af. Kook de tuinbonen, de doperwten en de peultjes afzonderlijk beetgaar in water met wat zout, giet ze af, speol ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Bak de spekblokjes uit en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Halveer de kerstomaatjes.
Klop de azijn, de mosterd en wat zout en peper in een kom door elkaar tot het zout is opgelsot en klop er daarna in een dun straaltje olie door.
Berei-
ding
Verdeel de sla over de borden.
Schep er de afgekoelde groenten en de spekjes op.
Garneer met de tomaatjes en schep er de saus over.

Tip:
De spekblokjes kunnen desgewenst vervangen worden door katenspek, ham of knoflookworst.
Voedings-
waarde
Energie1490 KiloJoules
355 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
17 gram
8 gram