culinaire zaken .nl |
Sop Kol Kembang (Bouillon met vlees, bloemkool en mie) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 12 6 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - - - |
gram gram stuks stuks theelepel blaadje teentje stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
runderpoulet mie peperkorrel kruidnagel ketoembar foelie (poeder) knoflook ui ui kool (bloem-) komijn peper (zwart) zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De eerste ui snipperen. De bloemkool in kleine roosjes snijden. Knoflook uitpersen. Van de mie hebben we 4 nestjes nodig. Zet het vlees op met 1.5 liter water. Breng het aan de kook en schuim het oppervlak enkele malen zorgvuldig af. Steek de kruidnagels in de ui en doe hem met de peperkorrels (zwart), foelie en 1.5 theelepel zout in de pan. Laat alles gedurende 2 tot 2.5 uur zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een (kaas)doek. Snij het vlees in kleine stukken en houd het apart. Voeg peper, nootmuskaat, ketoembar, djinten, ui en knoflook toe aan de bouillon. Kook de bloemkoolroosjes 5 tot 7 minuten in de bouillon. De bloemkool moet knapperig blijven. Bereid de mie zoals op de verpakking staat. Laat de mie uitlekken en voeg het samen met het vlees toe aan de soep met de bloemkoolroosjes. Zodra de soep weer aan de kook is gekomen, kan ze opgediend worden bij voorkeur in een voorverwarmde terrine. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 231 KiloJoules 55 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 2 gram 5 gram |