culinaire
zaken
.nl
Rode bietensalade met gerookte paling
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
200
6
2
2
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
theelepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
krop
naar smaak
naar smaak
biet (vers) ingrediënt info
paling (gerookt)
dille (vers)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
mosterd
ui (zilver-) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
suiker
sla (frisee-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: Bieten schillen en in plakken van circa 0.5 centimeter dik snijden. Plakken in repen van circa 0.5 centimeter dik snijden. Palingfilets in stukjes van circa 1 centimeter snijden. Friseesla wassen en in kleine reepjes scheuren. Zilveruitjes in vieren snijden. In kom mosterd, suiker, azijn, olie, dille, zout en peper tot saus roeren. Bietenrepen, palingfiletstukjes, zilveruitjes aan saus toevoegen en luchtig door elkaar scheppen. Bereiden: Friseesla over vier borden verdelen. Bietensalade in midden op friseesla scheppen. Serveren met roggebrood.
Voedings-
waarde
Energie692 KiloJoules
165 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
9 gram
0 gram