culinaire zaken .nl |
Rode bietensalade met gerookte paling | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 200 6 2 2 2 1 1 0.50 - - |
gram gram theelepel eetlepel theelepel eetlepel eetlepel eetlepel krop naar smaak naar smaak |
biet (vers) paling (gerookt) dille (vers) olie (zonnebloem-) mosterd ui (zilver-) azijn suiker sla (frisee-) zout peper | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Bieten schillen en in plakken van circa 0.5 centimeter dik snijden. Plakken in repen van circa 0.5 centimeter dik snijden. Palingfilets in stukjes van circa 1 centimeter snijden. Friseesla wassen en in kleine reepjes scheuren. Zilveruitjes in vieren snijden. In kom mosterd, suiker, azijn, olie, dille, zout en peper tot saus roeren. Bietenrepen, palingfiletstukjes, zilveruitjes aan saus toevoegen en luchtig door elkaar scheppen. Bereiden: Friseesla over vier borden verdelen. Bietensalade in midden op friseesla scheppen. Serveren met roggebrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 692 KiloJoules 165 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 9 gram 0 gram |