culinaire zaken .nl |
Lemper | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:45 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 1 10 3 2 2 2 1 1 0.50 |
gram gram deciliter gram theelepel teentje stuks theelepel stuks theelepel stuks |
rijst (kleef-) kip melk (kokos-) laos (vers) trassi knoflook salam (blad) komijn (gemalen) ui koriander (poeder) sereh (vers) | ||
Berei- ding |
Kook de plakrijst gaar en zet deze apart. Maal de ui, de knoflook, de sereh, de laos en de salambladeren fijn en fruit dit aan in olie. Voeg alle overige kruiden toe en de in stukken gesneden kippenvlees. Blus met de kokosmelk en laat dit even inkoken. Af laten koelen : We nemen nu een stuk plastic, doe de rijst hierop en vlakken de rijst hierop uit. Doe iets van het kippenvlees nu in het midden en rol de rijst via het plastic op zodanig dat het kippenvlees rondom in het rijst zit. De lemper wordt nu warm gestoomd. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 653 KiloJoules 155 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 20 gram 1 gram |