culinaire
zaken
.nl
Lemper
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
1
10
3
2
2
2
1
1
0.50
gram
gram
deciliter
gram
theelepel
teentje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
stuks
rijst (kleef-) ingrediënt info
kip
melk (kokos-) ingrediënt info
laos (vers)
trassi
knoflook ingrediënt info
salam (blad)
komijn (gemalen)
ui ingrediënt info
koriander (poeder)
sereh (vers)
Berei-
ding
Kook de plakrijst gaar en zet deze apart. Maal de ui, de knoflook, de sereh, de laos en de salambladeren fijn en fruit dit aan in olie. Voeg alle overige kruiden toe en de in stukken gesneden kippenvlees. Blus met de kokosmelk en laat dit even inkoken. Af laten koelen : We nemen nu een stuk plastic, doe de rijst hierop en vlakken de rijst hierop uit. Doe iets van het kippenvlees nu in het midden en rol de rijst via het plastic op zodanig dat het kippenvlees rondom in het rijst zit. De lemper wordt nu warm gestoomd.
Voedings-
waarde
Energie653 KiloJoules
155 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
20 gram
1 gram