culinaire
zaken
.nl
Uiensoep onder bladerdeeg
(Soupe a l'oignon sous feuilletage)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2.50
20
10
1
1
1
0.25
-
-
-
deciliter
centiliter
gram
gram
stuks
stuks
plakje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon
wijn (wit)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
bladerdeeg ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
foelie (poeder)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bak de bebloemde ringen van ui lichtbruin in boter. Giet, ineens, de bouillon en witte wijn erbij. Roer door en breng aan de kook; laat 5 minuten 'trekken' en breng daarbij op smaak met gedurfd wat peper uit de molen, een snuif foeliepoeder, weinig zout en een snuif tijm. Schenk de soep in een vuurvaste kop of bakje en laat afkoelen. Maak een dak van bladerdeeg (diepvries, ontdooid) en druk dit vast op de buitenrand van de kop of bakje, vooraf "kleverig" gemaakt met wat eiwit. Bestrijk de deegvlakte met los geslagen eidooier. Plaats de kop of bakje soep in de voorverwarmde oven (200 graden Celcius.) totdat het bladerdeeg goudbruin van kleur is (circa 20 minuten).
Voedings-
waarde
Energie2096 KiloJoules
499 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
13 gram
2 gram