culinaire zaken .nl |
Uiensoep onder bladerdeeg (Soupe a l'oignon sous feuilletage) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 2.50 20 10 1 1 1 0.25 - - - |
deciliter centiliter gram gram stuks stuks plakje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon wijn (wit) boter (room-) bloem ei (kip) ui bladerdeeg tijm (vers) foelie (poeder) peper zout | ||
Berei- ding |
Bak de bebloemde ringen van ui lichtbruin in boter. Giet, ineens, de bouillon en witte wijn erbij. Roer door en breng aan de kook; laat 5 minuten 'trekken' en breng daarbij op smaak met gedurfd wat peper uit de molen, een snuif foeliepoeder, weinig zout en een snuif tijm. Schenk de soep in een vuurvaste kop of bakje en laat afkoelen. Maak een dak van bladerdeeg (diepvries, ontdooid) en druk dit vast op de buitenrand van de kop of bakje, vooraf "kleverig" gemaakt met wat eiwit. Bestrijk de deegvlakte met los geslagen eidooier. Plaats de kop of bakje soep in de voorverwarmde oven (200 graden Celcius.) totdat het bladerdeeg goudbruin van kleur is (circa 20 minuten). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2096 KiloJoules 499 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 13 gram 2 gram |