culinaire
zaken
.nl
Tomaten (gevuld met vis)
(Portugees voorgerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
15
4
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.25
1
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
teentje
stuks
eetlepel
blik
blik
stuks
theelepel
meel (paneer-)
boter (room-)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketoembar
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
sardine (in olie)
ansjovis (filet)
courgette (groen)ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
Voor-
berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200. Snipper de ui. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de onderkant van de tomaten, laat de bovenkant heel maar verwijder wel het kroontje. Hol de tomaten uit met een theelepel en bewaar het vruchtvlees.
Berei-
ding
Verhit de olijfolie in een koekepan en fruit hierin de ui. Pers de knoflook uit boven de pan en fruit deze even mee tot de ui glazig is. Voeg dan de courgetteblokjes en het tomatenvruchtvlees toe en bak dit 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen. Snij de sardines en ansjovisfilets in stukjes, voeg ze samen met de kruiden toe aan de groente en breng dit op smaak met peper en zout. Klop het ei los en roer dit er als laatste door. Vul de uitgeholde tomaten met het mengsel, zet ze in een ovenschaal en bestrooi ze rijkelijk met paneermeel. Leg op iedere tomaat een klontje boter en zet de schotel in de oven. Laat de tomaten in 30 minuten gaar worden.
Voedings-
waarde
Energie804 KiloJoules
191 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
6 gram
2 gram