culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle-nestjes met kwarteleitjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
1
15
10
8
4
1
0.50
-
-
gram
deciliter
teentje
gram
stuks
stuks
bekertje
theelepel
naar smaak
naar smaak
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
bouillon (kruiden-)
knoflook ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
kwartelei
ui (bos-)ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
kerrie (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekepan goudbruin en laat ze uit de pan afkoelen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze samen met het groen in heel smalle ringetjes. Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout gaar. Kook intussen de kwarteleitjes in 5 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Smelt de boter en fruit het lenteuitje ongeveer 4 minuten. Roer de kerriepoeder en de kruidenbouillon erdoor, breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Roer de creme fraiche erdoor en laat de saus al roerende door en door heet worden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de tagliatelle goed uitlekken in een vergiet en schep als kleine nestjes op de borden. Leg op elk nestje 2 kwarteleitjes en schep de saus erover. Garneer met de geroosterde amandelen.
Voedings-
waarde
Energie507 KiloJoules
121 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
4 gram
1 gram