culinaire zaken .nl |
Tagliatelle-nestjes met kwarteleitjes | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 1 15 10 8 4 1 0.50 - - |
gram deciliter teentje gram stuks stuks bekertje theelepel naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) bouillon (kruiden-) knoflook amandel (schaafsel) kwartelei ui (bos-) creme fraiche kerrie (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekepan goudbruin en laat ze uit de pan afkoelen. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze samen met het groen in heel smalle ringetjes. Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout gaar. Kook intussen de kwarteleitjes in 5 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Smelt de boter en fruit het lenteuitje ongeveer 4 minuten. Roer de kerriepoeder en de kruidenbouillon erdoor, breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 2 minuten zachtjes koken. Roer de creme fraiche erdoor en laat de saus al roerende door en door heet worden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de tagliatelle goed uitlekken in een vergiet en schep als kleine nestjes op de borden. Leg op elk nestje 2 kwarteleitjes en schep de saus erover. Garneer met de geroosterde amandelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 507 KiloJoules 121 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 4 gram 1 gram |