culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met peer en selderijsaus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 75 4 4 1 1 1 - - |
gram gram stuks stuks blik bekertje eetlepel naar smaak naar smaak |
pasta (tagliatelle) kaas (belegen,Goudse) noot (wal-) peer soep (selderij-) creme fraiche peterselie (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout tot hij gaar is. Verwarm intussen al roerende de selderijsoep samen met de creme fraiche. Laat al roerende de geraspte kaas erin smelten. Voeg toe zout en peper naar smaak toe. Snij de peren in de vorm van een waaier. Laat de pasta in een vergiet goed uitlekken en voeg toe aan de saus. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de peer, de fijngehakte peterselie en desgewenst fijngehakte walnoten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1377 KiloJoules 328 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 59 gram 12 gram 5 gram |