culinaire zaken .nl |
Surinaamse pindasoep | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
8 20 8 2 2 2 2 1 1 1 1 1 - - |
deciliter gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel theelepel stuks pot stuks stuks zakje naar smaak naar smaak |
water boter (room-) pindakaas aardappel ketjap (manis) selderij (blad-) sambal prei bouillon (kippen-) banaan ei (kip) santen zout peper | ||
Berei- ding |
Maak de groenten schoon en snij de prei en de aardappelen in stukjes. Fruit de prei en de aardappel in de boter en voeg na 2 minuten de sambal, de bouillon (met stukjes kip) en het water toe. Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes 5 minuten koken. Roer de pindakaas, de santen en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met zout, peper en eventueel nog wat sambal. Laat de soep door en door warm worden. Hak het ei in stukjes. Garneer de soep met het ei, de banaan en de selderij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1541 KiloJoules 367 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 12 gram 5 gram |