culinaire
zaken
.nl
Surinaamse pindasoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
20
8
2
2
2
2
1
1
1
1
1
-
-
deciliter
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
theelepel
stuks
pot
stuks
stuks
zakje
naar smaak
naar smaak
water
boter (room-)
pindakaas
aardappel ingrediënt info
ketjap (manis)
selderij (blad-)ingrediënt info
sambal
prei
bouillon (kippen-)
banaan ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
santen ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de groenten schoon en snij de prei en de aardappelen in stukjes. Fruit de prei en de aardappel in de boter en voeg na 2 minuten de sambal, de bouillon (met stukjes kip) en het water toe. Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes 5 minuten koken. Roer de pindakaas, de santen en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met zout, peper en eventueel nog wat sambal. Laat de soep door en door warm worden. Hak het ei in stukjes. Garneer de soep met het ei, de banaan en de selderij.
Voedings-
waarde
Energie1541 KiloJoules
367 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
12 gram
5 gram