culinaire zaken .nl |
Spaghetti met paddestoelen | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
475 475 3 9 5 - - |
gram gram deciliter stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
pasta (spaghetti) champignon room (slag-) ui (sjalot) olie (olijf-) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Kook de spaghetti in een grote pan met kokend water met zout en twee eetlepels olie in 12 minuten gaar. Verhit in die tijd twee eetlepels olie in een pan en bak hierin de gehakte champignons op een matig vuur glanzend. Het meeste vocht is dan verdampt. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Snij de sjalotten met groen in de lengte door en hak ze fijn. Verhit de nog resterende eetlepel olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalotten tot ze glazig zijn. Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en giet er kokend water over. Laat het opnieuw uitlekken en meng er de champignons door. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de room in een apart pannetje en schenk de warme room over de spaghetti. Verdeel voor het opdienen de sjalotten over de schotel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3769 KiloJoules 897 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 100 gram 23 gram 6 gram |