culinaire
zaken
.nl
Soep (tomaten) met bieslook
(Verse of gepureerde tomaten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
6
2
2
1
1
0.50
-
-
liter
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (runder-)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
olie (sla-) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
azijn ingrediënt info
suiker
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Snipper de ui fijn. Snij de hollandse tomaten in vieren. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui in 3 minuten glazig. Voeg de tomaten en de bouillon (van een tablet) aan de ui toe. Breng het vocht op een hoog vuur aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de soep 10 minuten pruttelen. Pureer de soep en zeef deze terug in de pan. Voeg de azijn, suiker, zout en peper toe. Laat de soep dan nog eens 10 minuten zachtjes koken. Strooi bij het serveren de bieslook erover.
Voedings-
waarde
Energie223 KiloJoules
53 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
2 gram
1 gram