culinaire zaken .nl |
Soep (tomaten) met bieslook (Verse of gepureerde tomaten) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 6 2 2 1 1 0.50 - - |
liter stuks eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) tomaat (vlees-) olie (sla-) bieslook (vers) ui azijn suiker zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Snipper de ui fijn. Snij de hollandse tomaten in vieren. Verhit de olie in een grote soeppan en bak de ui in 3 minuten glazig. Voeg de tomaten en de bouillon (van een tablet) aan de ui toe. Breng het vocht op een hoog vuur aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de soep 10 minuten pruttelen. Pureer de soep en zeef deze terug in de pan. Voeg de azijn, suiker, zout en peper toe. Laat de soep dan nog eens 10 minuten zachtjes koken. Strooi bij het serveren de bieslook erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 223 KiloJoules 53 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 2 gram 1 gram |