culinaire zaken .nl |
Salade van vlindermacaroni (Insalata di farfalle) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 50 4 4 3 2 1 - - |
gram gram theelepel stuks eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
pasta (vlinders) olijf (zwart) sap (citroen-) ansjovis olie (olijf-) peterselie paprika (groen) zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Breng 4 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout. Kook de pasta beetgaar (10 minuten) en giet af. Roer de olijfolie door de pasta en laat afkoelen. Ontpit de olijven en hak fijn. Hak de ansjovis in kleine stukjes. Halveer de paprika, verwijder de pitjes en snij in dunne reepjes. Meng olijven, citroensap, paprika, peterselie en ansjovis door elkaar en schep dit door de pasta. Breng op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2349 KiloJoules 559 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 18 gram 4 gram |