culinaire zaken .nl |
Schelpje met visragout | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 600 1.25 100 5 20 4 4 3 2 2 1 - - - |
liter gram deciliter gram centiliter gram gram eetlepel stuks stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
water kabeljauw (filet) wijn (wit) champignon room (slag-) boter (room-) olijf (groen) kaas (parmezaans) kruidnagel ui tomaat dille (vers) zout zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Breng het water met het zout aan de kook. Maak 1 ui schoon en besteek deze met kruidnagels. Voeg de ui en de visfilet aan het water toe en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Maak de champignons schoon, was ze en laat ze uitlekken. Maak de 2e ui schoon en snij deze klein. Fruit de ui in de boter, voeg de tomaten en de champignons toe en fruit deze even mee. Droog de visfilets af, snij ze in stukjes en voeg ze aan aan het champignonmengsel toe. Voeg zout, peper en wijn erbij en laat alles onder nu en dan omscheppen doorkoken, waarbij het vocht dient te verdampen. Roer de room en de dille door de ragout en verdeel dit over vier schelpen. Bestrooi het gerecht met de kaas en laat het in een op 200 graden Celcius. voorverwarmde oven een mooi bruin korstje krijgen. Garneer de schelpjes voor het serveren met olijven en wat dille(takjes). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1748 KiloJoules 416 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 39 gram 2 gram |