culinaire
zaken
.nl
Pompoensoep 2
(Zuppa di zucca)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
7.50
1
30
2
1
0.25
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
stuks
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
pompoen ingrediënt info
bouillon (runder-)
room (slag-)
boter (room-)
ui ingrediënt info
laurier (blad)
peterselie (bosje) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Schil de pompoen en verwijder de pitjes. Snij de pompoen in stukken en kook deze 30 tot 40 minuten in de bouillon, met tijm en laurier, tot ze gaar zijn. Fruit ondertussen de uien zachtjes 10 minuten in de boter. Voeg de uien bij de pompoen, verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel met behulp van de keukenmachine of groentemolen. Breng op smaak met zout. Verhit de soep, voeg de room toe en serveer met de gehakte peterselie.
Voedings-
waarde
Energie935 KiloJoules
223 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
4 gram
4 gram