culinaire zaken .nl |
Pompoensoep 2 (Zuppa di zucca) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 7.50 1 30 2 1 0.25 - - |
gram deciliter deciliter gram stuks stuks bosje naar smaak naar smaak |
pompoen bouillon (runder-) room (slag-) boter (room-) ui laurier (blad) peterselie (bosje) tijm zout | ||
Berei- ding |
Schil de pompoen en verwijder de pitjes. Snij de pompoen in stukken en kook deze 30 tot 40 minuten in de bouillon, met tijm en laurier, tot ze gaar zijn. Fruit ondertussen de uien zachtjes 10 minuten in de boter. Voeg de uien bij de pompoen, verwijder het laurierblaadje en pureer het geheel met behulp van de keukenmachine of groentemolen. Breng op smaak met zout. Verhit de soep, voeg de room toe en serveer met de gehakte peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 935 KiloJoules 223 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 4 gram 4 gram |