culinaire zaken .nl |
Parmaham met gorgonzola | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Oven | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 50 6 5 3 1 1 1 - |
gram gram blaadje theelepel eetlepel blik teentje theelepel naar smaak |
ham (Parma-) kaas (Gorgonzola) sla zout olie (olijf-) pizzadeeg knoflook bouquet garni peper | ||
Voor- berei- ding |
Meng 2 eetlepels olijfolie met het uitgeperste teentje knoflook, de (Italiaanse) keukenkruiden en het zout. Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met het oliemengsel en snijd het in 20 vierkantjes. Snijd de gorgonzola in 10 kleine stukjes. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bak de pizzabroodjes midden in de oven in circa 8-10 minuten goudbruin en gaar. Leg de blaadjes sla en de plakjes parmaham op 2 bordjes. Verdeel de gorgonzola erover. Besprenkel de ham met een beetje olijfolie en strooi er peper over. Geef de warme pizzabroodjes erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2096 KiloJoules 499 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 25 gram 15 gram |