culinaire zaken .nl |
Paprika's (gevuld) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 50 25 15 15 2 2 1 1 |
deciliter gram gram gram gram stuks stengel stuks stuks |
melk kaas noot (wal-) margarine (plantaardig) bloem ui (bos-) selderij (bleek-) paprika (rood) appel | ||
Voor- berei- ding |
De paprika halveren, de steelaanzet, het zaad en de zaadlijsten verwijderen en het vruchtvlees wassen. De noten grof hakken en de kaas in kleine blokjes snijden. De appel wassen, het klokhuis verwidjeren, het vruchtblees met schil in blokjes snijden. De draden van de bleekselderij verwijderen. De stengels wassen en klein snijden. De lente-uitjes schoon maken en in ringen snijden. | |||
Berei- ding |
De margarine in een kleine glazen litermaat (onafgedekt) in circa 30 seconden op 100% laten smelten. De bloem erdoor roeren en de melk erop schenken. Alles (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% aan de kook laten komen en de saus met een garde glad roeren. Wat van de noten achterhouden en de rest van de noten met de kaas, appel, bleekselderij en de lente-ui door de saus roeren. De paprikahelften met de saus vullen en de helften in een kleine ondiepe ovenvaste schaal zetten. De schotel (afgedekt) 5-7 minuten op 70% verwarmen, (afgedekt) enkele minuten laten nagaren en de paprika met de achtergehouden noten bestrooien en met een takje bleekseldrijgroen garneren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3927 KiloJoules 935 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 113 gram 41 gram 40 gram |