culinaire zaken .nl |
Paprika met ansjovis (Peperoni con acciughe) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 04:00 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 2 1 1 1 1 1 1 |
eetlepel teentje stuks stuks blik eetlepel eetlepel stuks |
olie (olijf-,extra vierge knoflook paprika (groen) paprika (geel) ansjovis (filet) kappertjes oregano (vers) paprika (rood) | ||
Berei- ding |
Leg de paprika's op een bakplaat en zet deze onder een hete grill. Draai ze na een paar minuten om. Haal ze eruit als het vel van de paprika's zwart geblakerd is. Haal het velletje eraf, halveer de paprika's en verwijder de pitjes. Snij de paprika's in repen. Leg een laag paprika in een schaal. Leg hier een paar ansjovisjes op, bestrooi met zout, peper, oregano, knoflook en kappertjes. Leg hier weer een laag paprika op en herhaal de procedure tot alle paprika en ansjovis gebruikt zijn. Besprenkel het geheel met de olijfolie en laat het 4-5 uur intrekken. Serveer op kamertemperatuur. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 717 KiloJoules 171 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 3 gram 3 gram |