culinaire
zaken
.nl
Paprika met ansjovis
(Peperoni con acciughe)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
2
1
1
1
1
1
1
eetlepel
teentje
stuks
stuks
blik
eetlepel
eetlepel
stuks
olie (olijf-,extra vierge ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
ansjovis (filet)
kappertjes
oregano (vers) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
Berei-
ding
Leg de paprika's op een bakplaat en zet deze onder een hete grill. Draai ze na een paar minuten om. Haal ze eruit als het vel van de paprika's zwart geblakerd is. Haal het velletje eraf, halveer de paprika's en verwijder de pitjes. Snij de paprika's in repen. Leg een laag paprika in een schaal. Leg hier een paar ansjovisjes op, bestrooi met zout, peper, oregano, knoflook en kappertjes. Leg hier weer een laag paprika op en herhaal de procedure tot alle paprika en ansjovis gebruikt zijn. Besprenkel het geheel met de olijfolie en laat het 4-5 uur intrekken. Serveer op kamertemperatuur.
Voedings-
waarde
Energie717 KiloJoules
171 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
3 gram
3 gram