culinaire zaken .nl |
Ossehaas (carpaccio) met pikante saus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 7.50 2 1.50 1 1 1 1 - - |
gram eetlepel centiliter stuks eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
runderhaas azijn (kruiden-) olie (olijf-) ansjovis (filet) azijn (wijn-,wit) kappertjes ui (sjalot) augurk mosterd peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Zet het vlees 1 uur in het vriesvak tot het heel koud is. Het mag zelfs een beetje bevroren zijn. Het is dan makkelijker te snijden. Snij het in flinterdunne plakjes en rangschik het dakpansgewijs op een bord. Meng alle ingredienten voor de saus in een mixer: slechts 1 sekonde !!! om een korrelige struktuur te krijgen. Serveer de saus apart bij het vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 866 KiloJoules 206 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 23 gram 0 gram |