culinaire
zaken
.nl
Oesterzwambeignets
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
150
100
1.50
1.50
1.50
1
0.50
0.50
-
deciliter
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
bakje
naar smaak
bier
oesterzwam ingrediënt info
bloem ingrediënt info
kurkuma (poeder)
olie ingrediënt info
ketjap (manis)
ei (kip)ingrediënt info
citroen
waterkersingrediënt info
zout
Berei-
ding
Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. In een kopje de ketjap en 1.5 eetlepel olie door elkaar roeren. De zwammen rondom bestrijken met ketjapmengsel. Citroen in 4 plakjes snijden. In een frituurpan de olie verhitten tot er witte damp vanaf komt (175 graden Celcius). In een hoge kom met een garde ei loskloppen. Toevoegen: bloem, pils, ketoembar, koenjit en zout. Tot een glad beslag kloppen. Oesterzwammen door het beslag halen zodat ze rondom ermee bedekt zijn. Op een schuimspaan even laten uitlekken en met 3 tegelijk snel goudbruin frituren. Schaal bekleden met keukenpapier. De zwammen op keukenpapier laten uitlekken. Waterkers over 4 bordjes verdelen. Oesterzwammen erop leggen. Op elk bordje schijfje citroen leggen. Lekker met toast.
Voedings-
waarde
Energie709 KiloJoules
169 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
6 gram
0 gram