culinaire zaken .nl |
Oesterzwambeignets | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 150 100 1.50 1.50 1.50 1 0.50 0.50 - |
deciliter gram gram theelepel eetlepel eetlepel stuks stuks bakje naar smaak |
bier oesterzwam bloem kurkuma (poeder) olie ketjap (manis) ei (kip) citroen waterkers zout | ||
Berei- ding |
Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier. In een kopje de ketjap en 1.5 eetlepel olie door elkaar roeren. De zwammen rondom bestrijken met ketjapmengsel. Citroen in 4 plakjes snijden. In een frituurpan de olie verhitten tot er witte damp vanaf komt (175 graden Celcius). In een hoge kom met een garde ei loskloppen. Toevoegen: bloem, pils, ketoembar, koenjit en zout. Tot een glad beslag kloppen. Oesterzwammen door het beslag halen zodat ze rondom ermee bedekt zijn. Op een schuimspaan even laten uitlekken en met 3 tegelijk snel goudbruin frituren. Schaal bekleden met keukenpapier. De zwammen op keukenpapier laten uitlekken. Waterkers over 4 bordjes verdelen. Oesterzwammen erop leggen. Op elk bordje schijfje citroen leggen. Lekker met toast. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 709 KiloJoules 169 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 6 gram 0 gram |