culinaire zaken .nl |
Kipcocktail 2 | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 6 6 2 1 1 1 1 0.50 - |
gram eetlepel blaadje theelepel eetlepel stuks stuks eetlepel bakje naar smaak |
kipfilet (fumee) room (zuur) sla ![]() sap (citroen-) puree (tomaten-) ![]() meloen (ogen-) ![]() avocado ![]() cognac tuinkers ![]() peper (wit) ![]() | ||
Berei- ding |
Een sausje roeren van de zure room, tomatenpuree, cognac en peper. Het gare kippenvlees in smalle reepjes snijden. De meloen met een bolletjesuitsteker in kleine bolletjes verdelen. De avocado's schillen, halveren, in dunne plakjes snijden en met citroensap besprenkelen. In 6 coupes een blaadje sla leggen. Hierover het kippenvlees, de meloenbolletjes en de avocadopartjes verdelen. Wat saus erop scheppen en de cocktails garneren met wat tuinkers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 918 KiloJoules 219 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 20 gram 15 gram 8 gram |