culinaire zaken .nl |
Italiaanse tonijnsalade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 200 3 1 1 1 1 - - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
aardappel tonijn (blik) olie (olijf-) azijn kappertjes peterselie (vers) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de aardappelen en laat ze afkoelen. Vermeng de aardappelen met de ui, de olijfolie, de azijn en wat zout en peper. Roer alles goed dooreen en laat de aardappelsalade tenminste 1.5 uur op een koele plaats staan. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in kleine stukjes. Doe de aardappelsalade in een glazen schaal en verdeel de vis erover. Garneer de salade met de kappertjes en peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 861 KiloJoules 205 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 15 gram 2 gram |