culinaire
zaken
.nl
Gepocheerd ei met spinaziesaus op toost
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
4
2
2
2
1
0.50
0.50
0.50
-
gram
eetlepel
sneetje
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
spinazie a la creme
umer
brood (wit)
ei (kip)ingrediënt info
zout
allesbinder
azijn ingrediënt info
boter (room-)
oregano ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Breng in een pan 0.5 liter water met het zout en de azijn een de kook. Breek een ei boven een schaaltje en laat het voorzichtig in het kokende water glijden. Doe hetzelfde met het volgende ei. Pocheer de eieren, tegen de kook aan, in circa 6 minuten gaar. Ontdooi intussen de spinazie in een steelpan en roer de umer en de oregano erdoor. Verwarm de saus nog even en breng hem op smaak met zout en peper. Bind het zonodig iets met allesbinder. Rooster de sneetjes brood en steek er rondjes (ca 9 centimeter) uit. Besmeer de broodrondjes met boter en leg ze op bordjes. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toostrondjes. Schenk de saus erover.
Voedings-
waarde
Energie1088 KiloJoules
259 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
14 gram
1 gram