culinaire zaken .nl |
Gepocheerd ei met spinaziesaus op toost | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Feestelijk Makkelijk | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 2 2 2 1 0.50 0.50 0.50 - |
gram eetlepel sneetje stuks theelepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak |
spinazie a la creme umer brood (wit) ei (kip) zout allesbinder azijn boter (room-) oregano peper | ||
Berei- ding |
Breng in een pan 0.5 liter water met het zout en de azijn een de kook. Breek een ei boven een schaaltje en laat het voorzichtig in het kokende water glijden. Doe hetzelfde met het volgende ei. Pocheer de eieren, tegen de kook aan, in circa 6 minuten gaar. Ontdooi intussen de spinazie in een steelpan en roer de umer en de oregano erdoor. Verwarm de saus nog even en breng hem op smaak met zout en peper. Bind het zonodig iets met allesbinder. Rooster de sneetjes brood en steek er rondjes (ca 9 centimeter) uit. Besmeer de broodrondjes met boter en leg ze op bordjes. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toostrondjes. Schenk de saus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1088 KiloJoules 259 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 14 gram 1 gram |