culinaire
zaken
.nl
Gebakken gevulde aubergines
(Kremali Patlican)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
2.50
150
100
20
4
2
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
melk ingrediënt info
boter (room-)
kaas
bloem ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Snipper de gepelde uien fijn. Verhit de helft van de boter en fruit hierin de ui glazig. Voeg het gehakt met wat zout, peper en paprikapoeder toe en bak tot het vlees zijn kleur heeft verloren. Zet de pan van de gaspit of kookplaat. Verhit de rest van de boter, voeg de bloem toe en laat die in de boter kleuren. Giet er al roerend de melk bij tot een gladde saus ontstaat. Laat de saus eventueel nog wat inkoken. Roer het ei door het gehaktmengsel en schep er dan de saus door. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Was de aubergines en maak ze als volgt schoon: verwijder de steelaanzetten, hol ze vanaf dat punt met een mes en een lepel voorzichtig uit. Vul de aubergines met het gehaktmengsel en leg ze in een beboterde ovenschaal. Giet er 2.5 deciliter water bij en strooi er de geraspte kaas over. Zet de schotel ten minste 40 minuten in de warme oven.
Voedings-
waarde
Energie3267 KiloJoules
778 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
30 gram
13 gram